icon-arrow-right
HomeOver ons Nieuwe wagens. Aandacht voor milieu, zuinigheid, veiligheid en kwaliteit

Nieuwe wagens. Aandacht voor milieu, zuinigheid, veiligheid en kwaliteit

Actueel

“Van de elf wagens met kraan en bak die we inzetten voor verplaatsing van materieel hebben we er dit jaar vijf vervangen. De nieuwe wagens voldoen aan alle eisen van de tijd, zodat we er de komende acht jaar onze klanten optimaal mee van dienst kunnen zijn en we de kosten voor hen zo laag mogelijk houden.”

Manager Logistiek Max Lie-a-Lien en chauffeur Arie Fortuin zijn enthousiast over de nieuwe aanwinsten. “Aan de wagens worden nogal wat eisen gesteld”, zegt Max Lie-a-Lien, “die koop je niet zomaar kant en klaar. Daarom hebben we een programma van eisen opgesteld, samen met de chauffeurs, de afdelingen Transport en Inkoop, de onderhoudsmonteur en onze technisch inhoudelijke specialist. Met de planners vormden we ons een beeld van waar behoefte aan is om zware klussen aan te kunnen en breed inzetbaar te zijn, zodat we werkzaamheden zoveel mogelijk in eigen hand houden. Daarnaast maakten we onderscheid

tussen must have en nice to have. Aan een gouden randje kunnen we natuurlijk niet beginnen, maar zaken als het type kraan, hijsvermogen, gebruiksgemak, afstemming op het materieel dat vervoerd moet worden en voldoende vermogen om ook bruggen en hellend terrein op te komen, zijn natuurlijk wel bijzonder belangrijk.”

Comfort

“De chauffeurs hebben een zwaar beroep. Ze doen hun werk in weer en wind, moeten vaak hun cabine uit. En dat op locaties die variëren van weilanden en binnensteden tot werven en petrochemische industriegebieden. Daarbij hebben ze veel direct contact met klanten en zijn ze dus onze ambassadeurs. Dan is het logisch dat je ruim aandacht besteedt aan hun materiaal en comfort.

Vier wagens hebben dan ook een slaapcabine en voldoende staruimte om je om te kleden, zodat de chauffeurs altijd met droge kleding kunnen rijden. Verder konden ze bijvoorbeeld aangeven waar ze opbergbakken voor kettingen, kleding en dergelijke wilden hebben.”

Kwaliteit

“De nieuwe wagens voldoen met hun Euro 6 norm aan de meest actuele eisen voor CO2-uitstoot, dat is nodig om overal te mogen komen, vooral op plekken waar strenge eisen gelden, zoals de Maasvlakte en binnenstedelijke gebieden. Daarnaast straalt van de wagens af dat Volker Stevin Materieel aandacht besteedt aan milieueisen, zuinigheid, snelheid, veiligheid en kwaliteit. Leuk in het proces was tot slot dat leverancier Scania een rondleiding door de fabriek gaf en bij de overdracht een duidelijke uitleg verzorgde.

Dat was verhelderend en zorgde ervoor dat het nog eens extra ging leven en iedereen nog enthousiaster werd.”

 

“Het is fijn dat onze voorkeuren voor bijvoorbeeld de indeling, oogjes voor spanbanden en dergelijke zijn verwerkt”, belicht chauffeur Arie Fortuin de praktijk. “Ik moest wel even wennen, bijvoorbeeld omdat het een automaat is. Maar het gaat prima, ook op minder stevige ondergronden heb ik nog geen enkele keer vastgestaan, daar vreesde ik wel een beetje voor. En het is relaxed rijden, zeker in de file.” “Ook over capaciteit en vermogen heb ik niets te klagen. Daarnaast heeft de kraan een stabiliteitssysteem, waardoor je op soms beperkte ruimte de steunpoten niet helemaal uit hoeft te zetten om toch de maximale capaciteit te kunnen benutten. Al word je daar wel een beetje lui van. Maar het belangrijkste is dat we met de nieuwe wagens onze klanten beter kunnen bedienen.”

 

+