icon-arrow-right
HomeOver onsVeiligheid

Veiligheid

Veiligheid is net als duurzaamheid onderdeel van het fundament van VWMO en staat hoog op onze agenda. We werken veilig, of we werken niet. Met ons veiligheidsprogramma WAVE investeren we intensief en voortdurend in ons veiligheidsbewustzijn. Wees Alert! Veiligheid Eerst!

Veiligheid is meer dan een lijstje regels. Het is een manier van werken die de juiste mindset en vakmanschap vergt. Een vakman neemt geen onaanvaardbare risico’s en werkt alert en zorgvuldig. Veiligheid betekent dat je je voortdurend bewust bent van de risico’s van je werkzaamheden. Met oog en aandacht voor je handelingen, je collega’s en jezelf.

Wave

Het WAVE-programma van VWMO beschrijft de veiligheidswaarden en -regels, die we als organisatie hanteren. Met altijd onze kernwaarde ‘we werken veilig of we werken niet’ in het achterhoofd werken we doormiddel van het WAVE-programma aan een veilige werkomgeving en een verhoogd veiligheidsbewustzijn binnen de gehele organisatie.

Wave Waarden

Consequent, Verantwoordelijk, Leerbereid, Open, Actie, met Respect en Eerlijk vormen de veiligheidswaarden van onze medewerkers en het hele VolkerWessels concern. Dit jaar geven we extra aandacht aan veiligheid Consequent onderdeel uit te laten maken van ons werk en elkaar met Respect aanspreken op (on)veilig gedrag.

Door het consequent toepassen van de veiligheidsregels zorgen we er met al onze 2000 veiligheidsleiders voor dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis kan!

+