icon-arrow-right
HomeOver ons Minder brandstof meer verkeersveiligheid

Minder brandstof meer verkeersveiligheid

Actueel

“Als je mogelijkheden hebt om de veiligheid te verbeteren en brandstof te besparen, moet je dat altijd een kans geven”, stelt teamleider Autobeheer Ilona Bosmans. Daarom initieert Volker Stevin Materieel in samenwerking met Visser & Smit Hanab en VolkerWessels Telecom een uitgebreide pilot met het bandensealant Ride-On. Het doel is het verhogen van de verkeersveiligheid door een continue bandenspanning, verlaging van de CO2-uitstoot door een lager brandstofverbruik en minder lekke banden.

Ride-On is aangebracht in de banden van zo’n zestig monteursbussen. Een half jaar wordt gekeken naar brandstofverbruik, bandenslijtage en -spanning, het aantal lekke banden en ervaringen van de bestuurders. Bij een positief resultaat kan het middel op grotere schaal toegepast worden binnen het wagenpark van de VolkerWessels ondernemingen.

Hightech gel

Ride-On is een bandensealant en balanceergel in één. De hightech gel vormt een vloeibare coating die zich hecht aan de binnenzijde van de band. Deze houdt de banden op spanning, voorkomt lekke banden en zorgt voor besparing van brandstofkosten en een langere levensduur van banden. Herbert Aalbers, specialist MVO & Milieu bij VolkerWessels Telecom: “Als onderdeel van ons milieubeleid richten we ons op minimalisering van de negatieve effecten van onze activiteiten op de omgeving.

 

Terugdringing van CO2-uitstoot is daar gezien de omvang van ons wagenpark een grote factor in, waarmee we veel verschil kunnen maken. Als deze pilot met Ride-On brandstofbesparing oplevert en daarmee de eerdere testresultaten bevestigt, zal dit ook merkbaar bijdragen aan onze jaarlijkse CO2-doelstelling.”

 

+