icon-arrow-right
HomeOver ons Rijden op groen gas

Rijden op groen gas

Actueel

Sinds april jl. maakt Volker Stevin Materieel (VSM) gebruik van een auto op groen gas (biogas), type 'Caddy' van Volkswagen Bedrijfswagens. Deze auto wordt gebruikt op onze locatie in Staphorst.  Een groen gas auto is een milieuwvriendelijk alternatief voor reguliere diesel- of benzineauto's, wanneer elektrisch rijden praktisch niet mogelijk is.

 

 

Groengas 2

De voordelen van groen gas op een rij

 

  • Rijden op Groengas zorgt voor minder CO² uitstoot. De verbranding is schoner dan van diesel. Daardoor is de uitstoot van NOx en fijnstof lager. Diesel en benzine worden met tankwagens over de weg vervoerd. Het transport van Groengas gaat via ondergrondse gasleidingen.
  • Het is goedkoper dan benzine of diesel. Hiervoor betaal je minder energiebelasting en geen accijns.
  • Een Groengas auto rijdt tussen de 250 tot 500 km op één gastank. De auto schakelt over op benzine als de gastank leeg is.Groengas tanken duurt ongeveer even lang als het tanken van benzine of diesel. Hierin zit de tijdswinst ten opzichte van een elektrische auto.

 

 

 

 

Meer informatie

Heb je ook belangstelling voor het rijden op groen gas (biogas), neem dan contact op met Ilona Bosmans, Afdeling Autobeheer, T: 06 - 30 03 13 76.

 

 

+