icon-arrow-right
HomeOver ons Eenvoudig en duidelijk voor iedereen

Eenvoudig en duidelijk voor iedereen

Actueel

“Ons wagenpark bestaat uit zo’n 2000 bedrijfsvoertuigen. De bussen van onder andere VolkerWessels Telecom, Visser & Smit Hanab, VolkerRail en Volker Stevin Materieel (VSM) zijn inmiddels gestandaardiseerd. Bij VSM zijn in 2016 en 2017 grote stappen gemaakt om de bussen van de diverse monteurs te standaardiseren. Standaardisatie maakt het aanvraagproces voor nieuwe bussen veel eenvoudiger en uitwisselbaarheid van voertuigen groter”, stelt teamleider Autobeheer Ilona Bosmans.

“Eerder werden bussen soms naar eigen inzicht betimmerd, nu zijn zaken als kastjes, elektrische apparatuur en wat verder nodig is voor verschillende functies op een gestandaardiseerde manier doorgevoerd”, licht Ilona Bosmans toe.

 

“Om tot een optimale indeling te komen, hebben vertegenwoordigers van de collega’s die de bussen gebruiken gezocht naar de grootste gemene delers.” “Het resultaat zorgt ervoor dat het bestellen veel eenvoudiger wordt en dat wagens tussen regio’s van VolkerWessels bedrijven makkelijker uitwisselbaar zijn. Voor wagenparkbeheerders is het ideaal, de kans op fouten neemt af, maar ook voor de bestuurders is het makkelijk en duidelijk. Voor werk langs de weg kan daarbij bijvoorbeeld wel gekozen worden voor dubbele zwaailampen of voor flitsbalken. De bussen bevatten op die manier alles wat nodig is om te zorgen dat de collega’s van de werkmaatschappijen al hun werkzaamheden goed uit kunnen voeren.”

+