icon-arrow-right
HomeOver ons De eerste 95 bussen vinden hun weg richting de werkmaatschappijen!

De eerste 95 bussen vinden hun weg richting de werkmaatschappijen!

Actueel

De integrale samenwerking tussen VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML), WEVI en Hyrde rondom de bedrijfsbussen krijgt steeds meer vorm. Zo zijn ondertussen de eerste 95 “gestandaardiseerde” bussen succesvol uitgeleverd.

Eerste stap naar duurzaamheid en efficiƫntie

Een efficiënt en duurzaam wagenparkbeheer. Dat is de ambitie van de samenwerkende partijen. Door de krachten te bundelen ontstaat er een integrale dienstverlening waarmee we de werkmaatschappijen in staat stellen hun eigen werkzaamheden zo efficiënt, effectief en veilig mogelijk uit te voeren.

De eerste stappen zijn gezet

De afgelopen weken zijn de eerste 95 bussen aan verschillende werkmaatschappijen uitgeleverd. Nauw betrokkenen Ronald Kort en Ilona Bosmans van VWML kijken met trots terug op de eerste week. “Samen maken we onze ambities waar”. Een project waarbij 95 bussen worden ingeleverd, het materieel gekeurd en vervolgens overgezet in de nieuwe bus, kun je een flinke klus noemen. Toch gaat het volgens Ronald voorspoedig. ‘Voorheen nam een inboedelwissel een aantal dagen in beslag, met de inzet van onze collega’s lukt het ons nu in een ochtend. Iets waar we erg trots op zijn. De reacties van de berijders zijn daarnaast erg positief. Binnen een paar uur staan zij weer buiten met een bus vol gekeurd materieel. Naast het verwisselen van de inhoud, wordt het materieel ook geregistreerd en gaat alleen gekeurd materieel terug de bus in. ‘Daar ligt voor een groot deel de expertise van VWML.

Kracht van samenwerking

Ketensamenwerking, standaardisatie en digitalisering zijn de uitgangspunten van onze samenwerking. Zo investeert WEVI in nieuwe bussen en de standaard inrichting hiervan. In deze rol functioneren zij als algemeen aanspreekpunt voor de berijders en wagenparkbeheerders. VWML focust zich op het materieelbeheer in en rond de bussen. VWML verzorgt de inname en uitlevering van de bussen, het registeren en keuren van materieel en zorgt ervoor dat de bus wordt voorzien van een sensor van Hyrde. Met de technologie van Hyrde kunnen we de bussen en het materieel monitoren. We zien het verbruik en meten wanneer iets aan vervanging toe is. Op die manier verduurzamen we ons materieel. Dit is de kracht van de samenwerking!

Meer informatie

Voor meer informatie over het vernieuwde wagenparkbeheer, het dashboard en de app kijk je op de vernieuwde pagina van fleetmanagement 

+