icon-arrow-right
HomeOver ons Vernieuwing busplatform Den Haag Centraal volledig afgerond

Vernieuwing busplatform Den Haag Centraal volledig afgerond

Actueel

Op maandag 23 maart is het vernieuwde busplatform Den Haag Centraal volledig in gebruik genomen. Na het afronden van de eerste fase in november vorig jaar, waarin de nieuwe instapperrons en een comfortabele wachtruimte in de stationshal werden gerealiseerd, is nu ook de tweede, en tevens laatste fase afgerond. De halteplaats voor internationale lijndiensten is gereed, de droogloop voor reizigers aan de zijde van het Prins Bernhardviaduct is klaar en ook buschauffeurs kunnen nu gebruik maken van het nieuwe paviljoen om uit te rusten. Een mooie mijlpaal in een bijzonder project.

Integrale samenwerking met verschillende VolkerWessels-bedrijven

De afgelopen jaren werkte KWS met diverse onderaannemers aan de vernieuwing van het busplatform Den Haag Centraal en het opknappen van het Prins Bernhardviaduct. Deze werkzaamheden voerden wij uit in opdracht van de gemeente Den Haag. Een uitdagend project in de complexe omgeving rondom het Centraal Station van Den Haag waaraan verschillende VolkerWessels-bedrijven hebben meegewerkt: Gebr. Van Kessel, Smits NeuchâteI Infrastructuur, BKB Infra, VolkerRail, Visser & Smit Hanab, Volker Stevin Materieel, Visser & Smit Bouw, HOMIJ, VW ICC en Aveco de Bondt.

 

Fotografie: Rindert van den Toren

 

 

Onze bijdrage

Voor dit project heeft Volker Stevin Materieel diverse ECO Units verzorgd ten behoeve van kantoor- & schaftruimte en sanitair.

Mijlpaal behaald

Het op tijd afronden van alle werkzaamheden was best spannend in deze coronatijd. Door het zorgvuldig volgen van de richtlijnen van de overheid en door het maken van goede afspraken met onderaannemers en leveranciers zijn we er toch in geslaagd het nieuwe busplatform op tijd open te stellen voor publiek – zelfs een week eerder dan gepland. Op dit moment wordt een feestelijke opening uitgesteld. Op een later moment zal door de gemeente Den Haag en alle betrokken partijen worden stilgestaan bij dit mooie resultaat.

+