icon-arrow-right
HomeSamenwerking VolkerWessels Bouwmaterieel - nr. 7

Samenwerking VolkerWessels Bouwmaterieel

Sinds 1 juni werken we samen met VolkerWessels Bouwmaterieel. Als zusterbedrijven kunnen we van elkaar leren. Hoe zit dat precies? In dit artikel vertellen verschillende collega’s hierover.

 

Jan Dannenberg

Jan Dannenberg (servicemonteur bij VSM) ging een keer als proef mee naar een klus van VW Bouwmaterieel. Daar werkte bij onder andere samen met kraanmonteur Remco Slingerland.

Jan: “Voor het opbouwen van een torenkraan in Breda kwam VW Bouwmaterieel handen tekort. Dat hoorde ik van mijn teamleider. Ik zei dat ik best mee wilde, om te helpen.

De samenwerking met de collega’s van Bouwmaterieel ging als vanzelf. Het opbouwen van een torenkraan kun je niet alleen. Daarvoor heb je elkaar nodig. En je moet voorzichtig zijn op elkaar. Vertrouwen in elkaar is dus belangrijk. Dat ging allemaal goed.

Ik zou best vaker mee willen helpen bij projecten van VW Bouwmaterieel. Zo’n klus in Breda is voor ons natuurlijk om de hoek. Het is interessant om eens met andere klussen te helpen. Dat zorgt voor afwisseling in mijn werk.”

 

Remco: “Er is een schrijnend tekort aan kraanmonteurs. Dat komt omdat er geen opleiding voor is. Je moet het in de praktijk leren. En het is zwaar werk, je maakt lange dagen. Het is dan heel fijn als we samen kunnen werken met mensen uit Dordt. In Breda beviel het goed. De samenwerking verliep soepel. En dat is ook nodig bij het opbouwen van een kraan. Je werkt met zwaar materieel. Je moet op collega’s kunnen bouwen. Je komt er maar op één manier achter of het werkt: door het te doen. Wat mij betreft is de steun vanuit Volker Stevin Materieel of VSM vaker welkom.”

 

Johan van Rhijn

Johan van Rhijn (KAM specialist bij VSM) overlegt met Marco ten Voorde (KAM coördinator VW Bouwmaterieel) over veiligheidsvraagstukken.

Johan: “Eind augustus zaten Marco en ik voor het eerst bij elkaar. Sindsdien zoeken we elkaar vaker op. De beste dingen wisselen we met elkaar uit. Zo kon VW Bouwmaterieel heel goed putten uit ons persoonlijk beschermingsmiddelen beleid. Maar ook met meer praktische zaken weten we elkaar te vinden. Laatst had ik een vraag over zaagtafels. Ik vroeg aan Marco hoe zij dat hebben opgelost. Dat is ontzettend fijn, want dit scheelt mij erg veel uitzoekwerk. Ook van de werkwijze van Marco kan ik leren. Hij heeft een meer coördinerende rol. Informatie over veiligheid legt hij bij leidinggevenden binnen het bedrijf neer. Ik doe dat nu helemaal alleen. Dat kan slimmer en efficiënter. Veiligheid doe je met het hele bedrijf samen.”

 

Marco ten Voorde

Marco: “Uitwisseling tussen onze bedrijven is handig. Een concreet voorbeeld daarvan zijn de toolboxen. Elke maand verspreiden we die. Johan had al een toolbox in elkaar geknutseld voor de winterperiode. Die toolbox gebruik ik nu ook. Dat bespaart weer tijd. Het is echt een uitwisseling: op welke vlakken kunnen we elkaar verder helpen? Ook bij VolkerWessels-brede overleggen sluiten we samen aan. Bij bepaalde onderwerpen trekken we samen op. Zoals de implementatie van gevaarlijke stoffen database Toxic in onze beider werkmaatschappijen. Twee weten meer dan één. Onze systemen zijn hetzelfde. Maar over de invulling kunnen we nog heel veel van elkaar leren.”

Henk-Jan Hoekstra - sinds 2014 bij VSM werkzaam als elektromonteur. Daarvoor deed hij 20-25 jaar ervaring op als elektromonteur bij andere bedrijven.

“Er zou tussen onze bedrijven best meer kennis gedeeld kunnen worden, denk ik. Stel dat er een bouwlift van VW Bouwmaterieel kapot is, in Haarlem. Dan is het zonde als een monteur van hen twee uur moet rijden. Ik woon in de kop van Noord-Holland, en ben er dus veel sneller. En ik heb weet ik hoeveel bouwliften opgebouwd en gekeurd. Laten we elkaar helpen. Ik zou er totaal geen moeite mee hebben om intensiever samen te werken.”

 

 

Henk Jan Hoekstra

 

 

 

+