icon-arrow-right
HomeMachinistenapp mogelijk ook naar VSM

Machinistenapp mogelijk ook naar VSM

Sinds drie maanden draaien de collega’s van VolkerWessels Bouwmaterieel proef met de machinistenapp. Deze app biedt ook mogelijkheden voor VSM. Het maakt het registreren en accorderen van uren makkelijker en sneller.

Op donderdag 26 november bezochten collega’s Renee Kleijwegt en Lucien Vroegindeweij VW Bouwmaterieel. Daar kregen ze een presentatie over de machinistenapp.

 

Wat is het voordeel van de machinistenapp voor VSM?

 

“Op dit moment werken onze machinisten nog met een bonnenboek. Daarin houden ze hun uren en kilometers bij. De bonnen moeten vervolgens door een uitvoerder worden afgetekend. Daarna worden de bonnen ingescand en opgestuurd. Vervolgens worden de uren en kilometers handmatig in ons systeem verwerkt.

 

Dat zijn heel veel stappen. Met de machinistenapp sla je juist een aantal stappen over. Een machinist voert de uren via zijn telefoon in. Vervolgens kan de uitvoerder ze heel gemakkelijk accorderen. De gegevens verschijnen daarna automatisch in onze administratie.”

 

Waarom is dit een voordeel?

 

“Je bent veel minder tijd kwijt aan het registreren van uren en kilometers. Uren worden sneller verwerkt. Dat is prettig voor bijvoorbeeld salarisverwerking. Alle gegevens zijn dan op tijd binnen.

Zowel machinist als uitvoerder kunnen de gewerkte uren te allen tijde terugzien. Daardoor ontstaan er waarschijnlijk minder vragen over gewerkte uren en gereden kilometers. Duidelijkheid is altijd fijn.”

 

 

Mach app 2.jpg

Wordt de machinistenapp ook bij VSM ingevoerd?

 

“Het vergt nog wat huiswerk om dit in te passen in onze systemen. En we moeten nog goed afstemmen met de collega die de urenverwerking bij VSM doet. Als alle seinen op groen staan, willen we de app ook bij VSM uitrollen. Dat zou dan eerst met een proefperiode gebeuren. Op z’n vroegst ergens in de loop van volgend jaar.”

 

Kunnen alle machinisten de app gebruiken?

 

“Sinds de invoering van AFAS hebben al onze machinisten een telefoon van de zaak. De app kan daarop gedownload worden. Voor zover we nu gezien hebben is de app heel makkelijk in gebruik. En in het begin zullen we mensen altijd coachen. Als het zover is, brengen we iedereen daarvan op de hoogte.”

 

Bekijk hier alvast een filmpje van VW Bouwmaterieel over de machinistenapp:

 

https://youtu.be/ahQQyfIoImU

+